Chocola is het meest gegeten lekkernij van de wereld, en wordt verwerkt tot verschillende producten zoals bonbons, chocoladepasta’s en decoratieve chocolade.

Het verlichten van producten waar cacao en cacaoboter en melk in verwerkt zit vraagt om speciale eigenschappen om deze optimaal kunnen te presenteren.

Light Advice maakt gebruik van een speciaal Choclate LED lichtspectrum in haar armatuurkeuze voor chocolaterie winkels. 

Doordat de meeste chocoladebruin van kleur is moet hier in het kleurspectrum veel rood aanwezig zijn om dit optimaal te kunnen presenteren.

Helaas lukt dit niet met de standaard verlichtingsoplossingen aangezien LED een blauwe diode is en hierdoor dominant is in het lichtspectrum. Hierdoor zien de bonbons er niet smaakvol uit, en verliest witte chocolade haar crèmekleurige uitstraling.

Het Choclate LED Lichtspectrum maakt gebruik van ultraviolette diodes waardoor er meer rood in het lichtspectrum kan worden toegevoegd, en de dominantie van blauw wordt gereduceerd.

Hierdoor behoudt chocola haar warme kleuren en kunnen deze optimaal worden gepresenteerd zodat de klant trek krijgt in de heerlijke chocola.

Een groot voordeel van het toepassen van LED-verlichting in uw chocolaterie is dat er van geen uv-straling en warmte van af komt, hierdoor hoeven er minder energiekosten te worden gemaakt voor de koeling van de winkel en haar producten.