Verlichting speelt een cruciale rol in een juwelierszaak. De juiste verlichting creëert sfeer met als resultaat een indrukwekkende en sfeervolle juwelierszaak, wat de verkoop en imago ten goede komt.

Voor de presentatie van diamanten en edelstenen is de etalageverlichting het belangrijkste onderdeel van juwelierszaken. Door de reflectie van het licht worden de details op de sieraden nog beter zichtbaar en krijgen ze een mooie glans.

Het is dan ook van essentieel belang om de juiste kwaliteit en type verlichtingsoplossing toe te passen in juwelierszaken. Denk hierbij aan de kleurweergave, kleurtempratuur en lichtintensiteit.

Juweliers trekken de aandacht van potentiële klanten door het toepassen van de juiste verlichting en branding. Door het toepassen van het juiste type verlichting op de juiste plekken in de winkel wordt een aantrekkelijke charmante en luxe sfeer gecreëerd waar de klant zich op zijn gemak voelt.

Het kiezen van de kleurtemperatuur van uw verlichtingsarmaturen kan het uiterlijk van uw juwelierszaak beïnvloeden. Verschillende soorten sieraden hebben verschillende verlichtingsoplossingen nodig om hun schoonheid te presenteren.

Verlichting met een warmere kleurtemperatuur is bijvoorbeeld geschikter voor gouden sieraden. Verlichting met een koelere kleurtempratuur is ideaal om diamanten- of platina sieraden te presenteren. Het lichtblauwe licht laat de diamanten fonkelen en ze zien er mooier uit.

Light Advice adviseert om juweliers die veel warmgetinte edelstenen en goud in haar assortiment presenteren te werken met een warme lichtkleur tussen de 2700 en 3500 Kelvin.

Displays of vitrines met veel zilver, platina, witgoud of diamanten kunnen uitgelicht worden met een koele kleurtempratuur van tussen de 4000 en 5000 Kelvin.

Projecten

House of Pertijs Project bekijken
Pig & Hen Juwewiers Amsterdam Project bekijken