De beste LED lampen, vrijblijvend advies, gratis lichtplan voor bedrijf en particulier

Gaat u overstappen naar duurzame LED verlichting? Dan bent u bij Light Advice op het juiste adres. Onze specialisten maken voor u graag een gratis besparings- en investeringsberekening. Zij berekenen de energiekosten van uw huidige verlichtingsinstallatie en uw energiekosten wanneer u overstapt op duurzame LED verlichting.

Daarbij houden zij rekening met de onderhoudskosten van de huidige verlichtingsinstallatie. Oude verlichting moet vaker worden vervangen dan LED verlichting, omdat LED verlichting een veel langere levensduur heeft van gemiddeld 50.000 branduren.

Subsidie berekenen

Tenslotte berekenen wij voor u hoelang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdiend. Hierbij houden zij rekening met uw energiebesparing, de onderhoudskosten van uw verlichtingsinstallatie, en subsidieregelingen van de overheid zoals de EIA (Energie Investerings Aftrek) & KIA (Kleine Investerings Aftrek). Dan weet u precies waar u aan toe bent, zodat u een goed afgewogen beslissing kunt nemen.

Benieuwd wat u kunt besparen op de totale kosten voor uw verlichting?

Wij berekenen het graag voor u. Bel of app voor een afspraak naar 085- 200 6430

Energie besparen met LED verlichting

De Nederlandse overheid verplicht bedrijven om energiebesparende investeringen te doen; de energiebesparingsplicht. En energie besparen gaat het snelst door over te stappen op LED verlichting. Light Advice adviseert vrijblijvend bedrijven die willen besparen op hun energiekosten door te overstappen op duurzame LED verlichting.

Uitfasering van niet-LED lichtbronnen

Het overstappen op LED verlichting is niet alleen een heel handige en snelle methode om energie te besparen. Vanuit de Ecodesign richtlijn die is vastgesteld door de Europese Commissie worden oudere “conventionele” verlichtingsvormen stap voor stap verboden. Zo is er vanaf 2012 een productieverbod op gloeilampen, is in de periode 2016-2018 de halogeenlamp uit gefaseerd en mag sinds september 2021 de TL buis niet langer geproduceerd worden.

Gelukkig zijn er voor al deze lichtbronnen ook goede alternatieven.  Hetzij in de vorm van een zogenaamde retrofit lichtbron, die dezelfde lampvoet / fitting als de oude lichtbron hanteert. Hetzij in de vorm van een volwaardig LED armatuur waarmee je 1 op 1 de bestaande verlichting vervangt.

Uw zakelijke kansen met LED Verlichting

De volgende stap in de verduurzaming van het bedrijfsleven is het Bouwbesluit van 2012 waarin is opgenomen dat een kantoorgebouw vanaf 2023 minimaal energielabel C (of energie-index 1.3) moet hebben. De meest eenvoudige methode om aan het bouwbesluit 2012  te voldoen is uw huidige conventionele verlichting te vervangen voor een duurzame LED oplossing.

Met de LED verlichting van Light Advice bespaar je al snel 80 tot 90% energie en het vormt daarmee een uitstekende manier om heel snel een eenvoudig energie te besparen in een gebouw. Dankzij de langere levensduur heb je bovendien minder vervangingskosten en minder onderhoud. Een bijkomende factor is dat LED verlichting minder warmte ontwikkelt, wat een belangrijk verschil maakt in de behoefte aan koeling van een gebouw. LED techniek geeft kwalitatief beter licht en heel veel mogelijkheden als het gaat om intelligente toepassingen. Plus dat je met LED verlichting eenvoudiger deel uit maakt van een duurzamer productieproces.

Het berekenen van uw energiebesparing

Op het moment dat u met LED verlichting gaat werken doet u dat vaak vanuit een overweging om energie te gaan besparen. En met energie besparen bedoelt  u naast het milieu ook: geld besparen. Om die besparing inzichtelijk voor u te maken gaat Light Advice vier dingen voor u doen:

  1. Light Advice komt eerst bij u op locatie kijken naar uw huidige situatie met uw bestaande verlichting.
  2. Vervolgens gaan wij met u samen kijken naar een nieuwe situatie met een selectie LED verlichtingsoplossingen die voor u van toepassing zijn.
  3. Hierna maakt Light Advice voor u een energie besparing calculatie op. Hierbij  kijken wij naar de nieuwe situatie (vervanging door LED). Voor beide situaties berekenen wij hoeveel energie er wordt verbruikt, door het wattage van het aantal armaturen bij elkaar op te tellen, en de voorschakelapparaten die ook al snel 20% extra energie verbruiken.
  4. Aan de hand van deze formule krijgt u het verschil in energieverbruik inzichtelijk in een besparingspercentage en terugverdientijd van uw investering.

Voorbeeld: een halogeenlamp van 75W vervangen met een LED lamp van 10W bespaart 87% energie.

Buiten dat u energie bespaart heeft LED verlichting een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld een gloeilamp of een halogeenlichtbron. Dat betekent dat je een LED lichtbron minder vaak hoeft te vervangen, je hoeft dus minder vaak een nieuwe lichtbron te kopen of iemand in te huren om die lamp te vervangen. Op die manier bereik je dus nog een extra besparing.

Het berekenen van uw terugverdientijd

Wanneer u een investering doet in het vervangen van conventionele verlichting door LED verlichting, dan kunt u berekenen hoe lang het duurt voordat u die investering hebt terugverdient. Doordat u bespaart op energie- en vervangingskosten gaat u de investering over een bepaalde periode compenseren. Daarna ga je als het ware zelfs “geld verdienen“. Hoe lang je erover doet om je investering in de vorm van een kostenbesparing terug te verdienen, kun je uitrekenen: dit noemen wij  de terugverdientijd.

Is LED verlichting duur ?

Om goed te beoordelen dat LED verlichting duur is moet u iets verder kijken dan alleen de aanschafprijs van uw investering. Want de aanschafprijs van nieuwe LED armaturen zijn vaak hoger dan confessionele lichtbronnen en armaturen. Maar ze zijn veel energiezuiniger en hebben een veel langere levensduur. Hierdoor bespaart men op korte termijn al snel, en door de extreem hoge energieprijzen van 2022 is uw investering al binnen een jaar tot slechts enkele jaren reeds terugverdiend.