LED Fresh Food Flavours

Licht om uw verkoop te verhogen en verspilling te reduceren

Hoe verser uw levensmiddelen eruitzien, hoe aantrekkelijker ze zijn. Shoppers associëren de uitstraling van een versproduct automatisch met de smaak. Daarbij gaan ze onbewust uit van de veronderstelling dat voedsel wat er goed uitziet, ook goed zal smaken.

LED Food lichtspectrums voor versproducten presenteren verse levensmiddelen in de beste lichtkwaliteit. De heldere kleuren maken de texturen tastbaar waardoor de klant de producten bijna kan proeven. De juiste led-lichtspectra verleiden niet alleen de klanten tot kopen, ze versterken de totale beleving van uw winkel.

Deze lichtspectra verhogen uw verkoop, helpen voedselverspilling te verminderen en de vitrinelevensduur te verlengen.

Fresh Meat Flavour: De beste ledverlichting voor vlees!

Vlees moet donker en koel bewaard worden om bederf en verkleuring te voorkomen. Maar hoe kan een klant dan zien wat hij koopt?

Supermarkten en slagerijen kampen al jaren met een groot probleem, de van verkleuring van hun verse vleesproducten door onjuiste verlichting.

Deze verkleuring is geen gevolg van gebrekkige hygiëne en heeft geen gevolgen voor de gezondheid. Maar het vlees ziet eruit alsof het niet vers is en dat weerhoudt klanten ervan om het te kopen.

De invloed van de verkleuring gaat verder, want versproducten zijn voor een klant vaak de belangrijkste reden om voor een bepaalde supermarkt of speciaalzaak te kiezen. Zo tasten slecht verlichte producten de loyaliteit van de klant aan.

Led-fabrikanten hebben dit probleem opgelost door speciale lichtspectra te ontwikkelen voor het uitlichten van verse vleesproducten. Ledlampen met deze spectra helpen bederf te minimaliseren en voorkomen dat de producten verkleuren door het licht.

De professionals van Light Advice weten welk lichtspectrum u nodig heeft en in welke hoeveelheid om uw verse vleesproducten optimaal te presenteren.

Fresh Fish Flavour: De beste ledverlichting voor vis!

Verse vis is gezond, het is een bron van proteïne, vitaminen en mineralen.

Het advies is een keer per week verse vis te eten, maar in Europa lukt dat niet, hier eten de mensen gemiddeld een keer per maand verse vis.

Er is wel vooruitgang, want er is tegenwoordig meer aandacht voor gezondheid. Mensen vinden verse vis nu hip, en een goed alternatief voor vlees.  Door die stijgende populariteit is de consumptie van verse vis wel wat toegenomen

Vis is een zeer bederfelijk product daarom koopt de consument de vis graag zo vers mogelijk, in veel Aziatische landen zelfs het liefst levend.

In Europa wordt vis doorgaans gekoeld gepresenteerd in de vitrine, op een dikke laag gebroken ijs. De aanblik van het ijs helpt zeker om de indruk van versheid te bevorderen, maar het is niet genoeg.  Goed licht is essentieel voor een goede presentatie.

Fabrikanten van ledverlichting hebben hiervoor speciale vis lichtspectra ontwikkeld die zorgen dat verse vis ook in de vitrines er vers uit blijven zien en niet gaan verkleuren.

Door dit speciale lichtspectrum toe te passen krijgt de gekoelde vis een mooie kleurweergave en een fraaie tekening van de huidstructuur. Deze smakelijke aanblik stimuleert de klant om de vis te kopen.

Het speciaal ontwikkelde lichtspectrum voor verse vis is een sterk middel. Voor het optimale rendement moet de belichting goed worden afgesteld. De vis moet gelijkmatig belicht worden, dat vraagt om adequate plaatsing van de led-armaturen, de juiste richting van het licht en de juiste hoeveelheid licht.

              

Light Advice helpt u dan graag met een vrijblijvend lichtadvies op maat voor uw visspeciaalzaak.

Fresh Fruit & Vegatable Flavour: De beste ledverlichting voor groente en fruit!

Verse producten beter presenteren en hun houdbaarheid verlengen.

De versafdeling is vaak de belangrijkste motivator voor een bezoek aan de winkel: daar wordt de loyaliteit van de klant gesmeed.

Groenten en fruit vormen een specifieke uitdaging als het gaat om verlies en verspilling. Omdat het levende weefsels zijn, zijn vers fruit en groenten onderhevig aan voortdurende verandering en uiteindelijk aan bederf.

Led-fabrikanten hebben uitgebreide experimenten uitgevoerd met verse groenten en fruit om erachter te komen welk licht het beste is voor presentatie en voor behoud van kwaliteit.

Met het speciale Premium Color LED lichtspectrum verlengen supermarkten en speciaalzaken de houdbaarheid van hun groenten en fruit en worden deze producten aantrekkelijker gepresenteerd. Zo voorkomt de bedrijven verlies van de producten en verhogen ze hun verkoop.

Met Premium Color LEDs behouden aardappelen hun kwaliteit, waardoor hun houdbaarheid wordt verlengd.

groente & fruit verlichting

Fresh Cheese Flavour : De beste ledverlichting voor kaas!

Een samengestelde selectie van wereldkazen: het is vaak de favoriete plek voor fijnproevers in de supermarkt. Maar hoe kunt u uw zuivelwaren het best belichten, en daarbij de versheid en kwaliteit behouden?

Led-fabrikanten hebben voor kaas een speciaal Champagne LED lichtspectrum ontwikkeld. Ledlampen met dit spectrum voorkomen verkleuring en lipide-oxidatie van de kazen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat het champagne lichtspectrum een groot effect heeft op lipide-oxidatie. Conventionele verlichting veroorzaakt veel meer lipide-oxidatie dan de champagne leds, die speciaal zijn ontwikkeld voor kaas en zuivelproducten.

Door het de ledverlichting met het champagne lichtspectrum te optimaliseren, kan de oxidatie van lipiden nog verder worden verminderd.

Lipide-oxidatie kan wel een halve centimeter diep doordringen in de kaas.

Onderzoek heeft aangetoond dat het proces van lipidenoxidatie doorgaat in het donker nadat kaas is blootgesteld aan verlichting,

Het gevolg is dat de toename van de lipide-oxidatie groter is in het donker als een supermarkt of speciaalzaak traditionele verlichting gebruikt dan wanneer er Champage leds worden toegepast.

Fresh Bread Flavour : De beste ledverlichting voor brood en banket!

verlichting voor brood

LED fabrikanten hebben Fresh Bread LED lichtspectra ontwikkeld om brood en banket optimaal te presenteren.

Met Fresh Bread lichtspectra accentueert u de goudbruine kleuren van versgebakken brood, en maakt u de slagroom op de taart mooi wit en extra romig.

Brood is gelukkig niet gevoelig voor verkleuring door licht. Daarom kan in een lichtplan voor een bakkerij mooie combinaties worden gemaakt van basis- en accentverlichting.

Consumentenonderzoek toont aan dat de kleur van het banket doorslaggevend is voor een aankoopbeslissing. Daarom behaalt u met betere verkoopresultaten met de professionele presentatie van uw banket, voorkomt u verspilling en behaalt u hogere omzetten.

 

< Terug naar kennisbank